Publicerat den 10 oktober 2017

Seminarium: Destination framtiden – med schyst avtryck

Det blir trendspaning, spotlight på turism och alkoholromantik, livepodd och annat mumma för hjärnan.

Program

Kl 9-10.30: Soft att dricka på semestern, eller?

De flesta svenskar tycker att det är festligare utomlands. Och då dricker vi mer – mycket mer. I sommar har högljudda protester hörts från exempelvis Mallorca och Barcelona där invånarna har tröttnat på störande turister. Men varifrån får vi vår alkoholromantik? Är det någon som tjänar på det? Och hur påverkar turisternas drickande de platser vi besöker på längre sikt?

Medverkande:

Sara Heine, författare till ”Happy Hour i paradiset” och biträdande generalsekreterare på IOGT-NTO.

Jenny Cisneros Örnberg, fil.dr. Stockholms universitet, som har forskat på turismens inverkan på alkoholkonsumtionen i låginkomstländer.

Dessutom:

Livepodd med Kitty Jutbring och Manne Forssberg från Askalas och röster inifrån turistbranschen i Thailand.

Kl 10.30-10.50: Fika

Kl 10.50-12.00: Trendspaning: Hur reser vi 2030?

Två journalister med turism och hållbarhet som specialområden tar tempen på framtidens resebransch. Vem kommer att resa, vart och hur? Vilken utveckling behöver reseindustrin vara förberedd på – socialt, tekniskt, ekonomiskt och politiskt? Hur ser den hållbara resan ut 2030?

Medverkande:

Per J Andersson, resejournalist, Vagabond

Johanna Stål, chefredaktör, Camino magasin


13:15-16: Lärarworkshop

Du som är turismlärare har också möjlighet att delta i en workshop där du får en fördjupningsföreläsning, delar erfarenheter med andra turismlärare och tar del av material och metoder kring hållbar turism.

Välkommen! 

Seminariet riktar sig framför allt till framtidens bransch i form av turiststudenter, men är öppet för alla som vill lära sig mer om hållbar turism. 

Forfarande några biljetter kvar på: https://www.eventbrite.com/e/seminarium-destination-framtiden-med-schyst-avtryck-tickets-38536912944

Du kan visa upp din biljett på telefonen eller skriva ut den och ta med till seminariet. Seminariet är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift på 500 kr om du inte kommer och inte har avanmält dig innan.