Publicerat den 10 november 2012

Heldagsutbildning om hållbar turism i Stockholm

OBS! Nytt datum! Tid: 10 november, kl 10.00 -16.00
OBS! Ny plats! Plats: Sensus möte, Klara södra kyrkogata 1 Stockholm

Allt resande sätter spår – på gott och ont. Turismen är en av världens snabbast växande ekonomier och kan vara en kraft för utveckling i fattiga länder. Samtidigt kan vårt resande medföra problem i de länder vi besöker. Schyst resande är ett nätverk som belyser turismens sociala och ekonomiska baksidor och sprider kunskap om hur du kan vara en schystare turist.


Schyst resande arrangerar en endags introduktionsutbildning för dig som vill veta mer om hållbar turism. I utbildningen varvas föreläsningar med grupparbeten, övningar och filmvisning. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet utan bara vara nyfiken på våra frågor. Efter introduktionsutbildningen kan du välja att gå en ambassadörsutbildning om du vill engagera dig i Schyst resandes lokala aktiviteter.


Malin Kjellqvist från Fair Trade Center gästföreläser om den nysläppta rapporten om arbetsvillkor på turistdestinationer och jämför vad som hänt sedan den förra rapporten släpptes 2008. 


Utbildningen är gratis och vi bjuder på lunch och fika.

Anmäl dig till info@schystresande.se
Ange namn, adress, personnummer, eventuella allergier och om du är medlem i någon av nätverkets organisationer.  Sista anmälningsdag är den 1 november.