Publicerat den 29 september 2012

Heldagsutbildning om hållbar turism i Göteborg

Tid: 29 september, kl 10.00 -16.00
Plats: Världskulturmuséet, Södra vägen 54, Göteborg

Allt resande sätter spår – på gott och ont. Turismen är en av världens snabbast växande ekonomier och kan vara en kraft för utveckling i fattiga länder. Samtidigt kan vårt resande medföra problem i de länder vi besöker. Schyst resande är ett nätverk som belyser turismens sociala och ekonomiska baksidor och sprider kunskap om hur du kan vara en schystare turist.


Schyst resande arrangerar en endags introduktionsutbildning för dig som vill veta mer om hållbar turism. I utbildningen varvas föreläsningar med grupparbeten, övningar och filmvisning. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet utan bara vara nyfiken på våra frågor. Efter introduktionsutbildningen kan du välja att gå en ambassadörsutbildning om du vill engagera dig i Schyst resandes lokala aktiviteter.


Dagens temaföreläsning kommer handla om alkohol och droger som utvecklingshinder och ges av Per-Åke Andersson, IOGT-NTO. Vi kommer även få träffa Ananilea Nkya som är ordförande och en av grundarna till Tanzanias kvinnliga journalistförbund, TAMWA. 


Dessutom kommer vi få en guidad visning av utställningen Destination X av Klas Grinell, intendent för globala samtidsfrågor på Världskulturmuséet.

Utbildningen är gratis och vi bjuder på lunch och fika.

Anmäl dig till info@schystresande.se


Ange namn, adress, personnummer, eventuella allergier och om du är medlem i någon av nätverkets organisationer.

Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn!