Publicerat den 17 mars 2017

Frukostmöte: Så kan turismen bidra till hållbar utveckling i Myanmar

(Bild: En lokal musikant i byn Hta Nee La Leh, Kayah, Burma.)

Union to Union, Hotell och restaurangfacket och Schyst resande bjuder på frukost och seminarium:

För ett år sedan fick Myanmar sin första civila president på över 50 år och landet öppnar sig nu allt mer mot omvärlden. Landet är rikt på naturresurser och har stora möjligheter till utveckling. Men efter decennier av ekonomiskt vanstyre, sanktioner och turistbojkott, är det fortfarande ett av världens fattigaste.

Den gryende demokratin har snabbt intresserat både företag och turister från andra länder och ekonomin ökar i rask takt. Samtidigt förekommer barnarbete, fria fackföreningar har fram till nyss varit förbjudna och medvetenheten om mänskliga rättigheter är svag.

Hur kan turismen bidra till en bra och hållbar utveckling i Myanmar? Vad kan företagen göra och hur arbetar fackföreningsrörelsen?

Hör författaren Pascal Khoo Thwe berätta om demokratisering och möjligheter för mänskliga rättigheter i Myanmar. Dr. Aung Myat Kyaw berättar om hur ett antal reseföretag och turistministeriet i Myanmar särskilt satsar på hållbar turism, för att skapa arbete och framtidstro för landet. Hör även Frida Karlsson, internationell samordnare på Hotell- och restaurangfacket berätta om fackets samarbete med de nya, fria facken i landet, vilka utmaningar som behöver mötas för att åstadkomma en hållbar ekonomisk utveckling och vad du som turist kan göra för att stödja detta.

Seminariet hålls på engelska.
Moderator: Patrik Bergvall, Union to Union
Tid: 17 mars 2017 kl 8.30-10.00 (8.30-9.00 frukostmingel)
Plats: Palmesalen, ABF Stockholm, Sveavägen 41

Seminariet kommer även att streamas live på Union to Union´s  YouTube-kanal: https://www.youtube.com/watch?v=wIAI5oPVcq4

Eftersom Union to Union bjuder på en vegetarisk frukostmacka vill vi veta hur många som kommer. Anmäl dig via formuläret som du hittar här: http://www.uniontounion.org/frukostmote-sa-kan-turismen-bidra-till-hallbar-utveckling-i-myanmar Anmälan är bindande, om du anmält dig och fått förhinder vänligen meddela detta till event@uniontounion.org. Har du några allergier eller specialkost, vänligen meddela oss detta i formuläret. OBS, vid sen anmälan kan vi inte garantera specialkost.