Publicerat den 8 september 2011

Lunchseminarium: Fairtrade turism i Sydafrika

Bara fem procent av väldens turistmarknad är i Afrika, men nu växer sektorn så att det knakar. I synnerhet i Sydafrika. Där väntas branschen under nästa decennium växa hela tio procent per år. Men även om industrins frammarsch ger landet både arbete och utländska investeringar, hotar den exploatera både människor och miljö. Därför har initiativ tagits så att de människor vars mark, naturresurser, arbetskraft, kunskap och kultur som används för turism faktiskt också får ta del av dess vinster.

Katarina Mancama, från Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) berättar om turistnäringens utveckling i Sydafrika och de utmaningar som ledde fram till organisationens certifieringsprogram, rättvis handel-rörelsens första märkning för turism.

Tid: Torsdagen 8 september, 11.30 - 13.00

Plats: Estniska husets restaurang Ester, Wallingatan 34, Stockholm

 

Eftersom vi i samband med föreläsningen bjuder på lunch vill vi veta hur många som kommer. Anmäl dig senast tisdag den 6 september till Margareta Gadefelt: margareta.gadefelt@lotcobistand.org, 08-796 28 87. Om du är vegetarian eller har någon allergi, vänligen uppge det när du anmäler dig.

Välkommen!